Voedselkast

"De voedselkast is voor iedereen. Wie iets nodig heeft kan er iets uit pakken, wie iets over heeft kan er iets in achterlaten".

Het idee is ontstaan doordat het leven alsmaar duurder wordt en veel mensen moeite hebben om rond te komen. Iedereen die iets nodig heeft, mag er iets uit pakken. De voedselkast is gevuld met van alles en nog wat, zoals: blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni en andere levensmiddelen.

Geven en ontvangen
De kast staat er niet alleen om er spulletjes uit te halen, maar zeker ook om producten in te zetten. Mensen die (houdbare) producten hebben, die ze zelf niet meer gebruiken, kunnen deze in de voedselkast plaatsen. “Zo wordt geven en ontvangen één”. Op de kast hangt een gebruiksaanwijzing waarop goed te zien is hoe het systeem werkt.

Helpende Handjes
De voedselkast is mede mogelijk gemaakt door het burgerinitiatief van Manuela van Ingen van ‘De Helpende Handjes’, Buurtteam Zaltbommel, Brandwijk Kerstpakketten, De Kringloop, Autohopper ACB Zaltbommel. Meer informatie is verkrijgbaar bij het Buurtteam via 06-12985819.

Zaltbommel
De voedselkast is iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend geopend tussen 09:00 - 13:00 uur. Locatie: Pand 9, verdieping 1, tegenover lokaal 107. Pand 9 bevindt zich aan de Van Heemstraweg 9 in Zaltbommel.

Voedselproducten voor de voedselkast kunnen ook worden afgegeven bij 't Winkeltje van Prezzent en bij de Kringloop winkel. Beide zijn te vinden in Pand 9! Wij zullen er dan voor zorgen dat de producten netjes in de voedselkast komen te staan. 

Aalst
De kast is 24 uur per dag geopend. Locatie: A. van Drielstraat 2a 5308 JZ in Aalst

unnamed 6

Foto: voedselkast in pand 9.