Buurtteam Zaltbommel Voor L-kaar Zeist Werken bij Andere initiatieven
Buurtteam

Uw eerste contact voor hulp en begeleiding

Historie

De gemeente Zaltbommel heeft vanaf januari 2015 besloten de WMO te laten uitvoeren door Stichting Buurtzorg Nederland. De reden voor de gemeente was de aansprekende manier van werken, het zelfsturende karakter en de laagdrempeligheid zonder veel overhead. Hoewel Stichting Buurtzorg Nederland van oudsher thuiszorg biedt (wat niet vergelijkbaar is met WMO) is Buurtzorg Jong gestart om deze werkwijze te hanteren voor ondersteuning aan minderjarigen en gezinnen. Uiteindelijk is daar ook het Buurtteam, voor ondersteuning aan volwassenen, bijgekomen. De formule van Buurtzorg Nederland werkt ook hier.

Over het Buurtteam

Ons uitgangspunt is doen wat nodig is. We bieden vrijblijvende hulp en begeleiding aan volwassenen in de gemeente Zaltbommel. Na de aanmelding gaan we, bij voorkeur thuis, met de cliënt in gesprek om samen de hulpvraag te verduidelijken. Vervolgens maken we samen een plan-op-maat en bieden wijzelf de cliënt passende ondersteuning. Soms is het nodig om toe te leiden naar bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties of specialistische begeleiding.

Onze drijfveer is dat de cliënt in zijn kracht wordt gezet, om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen. Er wordt daarbij gekeken naar wat de cliënt zelf kan en welke hulp familie, vrienden of buren kunnen bieden. Daarnaast is ons motto verbinden. Dit begint bij goed contact in de buurt. Het is fijn om op iemand terug te kunnen vallen. Of om juist voor iemand van betekenis te zijn.

Het team

Dit is ons team. Ieder met zijn eigen specialisme en ervaring. Zo zijn er bijvoorbeeld maatschappelijk werkers, sociaal pedagogisch hulpverleners en psychiatrisch verpleegkundigen in dienst. Dit maakt het Buurtteam breed inzetbaar en kan er hulp geboden worden op bijna alle leefgebieden. Wij zijn iedere dag trots op het werk wat wij verrichten, maar ook vooral trots op elkaar!

IMG 0080

Sociale Media

Volg Buurtteam Zaltbommel op:

 Social TwitSocial FaceBSocial Insta


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.